5 novembre 2023

CA | ES
Compte enrere oficial
:
:
:

Coneix Sant Cugat del Vallès

Saber viure!

Hi ha una ciutat al costat de Barcelona on el temps s’atura, on la gent passeja tranquil·la sense aglomeracions. T’agradaria viure així? Doncs has de venir a gaudir de la nostra ciutat. Et convidem a descobrir-la.

Tenim tots els ingredients perquè puguis passar un cap de setmana a Sant Cugat. La visita imprescindible és la del Monestir de Sant Cugat, amb un dels millors claustres romànics d’Europa. La pots combinar amb l’exposició permanent sobre la mítica Marilyn Monroe, ja que també es troba a la plaça Octavià.

A Sant Cugat podràs descobrir un mercat vintage i d’antiguitats molt especial, Mercantic.

També pots fer una bona passejada per Collserola, amb un bon dinar o apropar-te al centre per degustar un bon àpat i fer unes quantes compres.

Monestir de Sant Cugat

El Monestir de Sant Cugat és un dels majors exponents de l’art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l’escultura romànica, dels més importants d’Europa, i un dels més ben conservats. Destaca la decoració dels 144 capitells únics. L’Església és un lloc privilegiat per poder observar clarament la transició del romànic al gòtic.

Parc de Collserola

El gran tresor natural de Sant Cugat és el Parc Natural de Collserola, un parc immens que t’ofereix una infinitat de possibilitats per gaudir de la natura i de la vida sana.  Un paradís per als caminants, els ciclistes, els corredors i els amants dels cavalls. Amb més de 8.000 hectàrees de superfície, és considerat el parc metropolità més gran del país.
Sant Cugat és el municipi amb més superfície inclosa al Parc Natural de la Serra de Collserola, amb un 44%. Dins dels seus límits hi ha dues reserves naturals parcials: la Font Groga i la Rierada-Can Balasc. El Parc és un espai protegit i forma part del Pla d’espais d’interès natural (PEIN) i la xarxa europea d’espais naturals Natura 2000.

Els Museus de la ciutat

Un imprescindible són els museus que pots visitar a Sant Cugat. D’entre els més importants destaquem:

  • Museu del Monestir
  • Celler Modernista
  • Casa Museu – Cal Gerrer. Marilyn Monroe
  • Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani. Cal Quitèria
  • Museu del Còmic i la Il·lustració de Sant Cugat

Els Parcs Urbans

Les millors zones verdes de Sant Cugat del Vallès són un senyal d’identitat de la ciutat. Podràs gaudir de grans parcs per passejar, jugar amb els nens i nenes i fer esport en plena natura. Sant Cugat ha estat reconeguda com a Vila Florida per la seva tasca per a la millora de l’espai urbà.

Gastronomia

Els sabors, les textures, les aromes, els productes de proximitat, la cultura i el bon clima són els ingredients de la gastronomia dels restaurants de Sant Cugat.

La cuina catalana, reconeguda mundialment, està present a molts restaurants de la ciutat, on també trobaràs bones representacions de gastronomia internacional.

No et serà tan fàcil escollir, ja que a més de bones ofertes gastronòmiques, hi ha indrets de tota mena, alguns d’ubicats en ple centre i d’altres al mig de la natura, a Collserola.

Title Sponsor

Organitzadors

Suport institucional

Direcció Logística

Title Sponsor

Official Partner

Official Media

Executive organization

Vehicle oficial