20 Novembre 2022

Compte enrere oficial
:
:
:

27 de setembre de 2022

Tipus d’entrenament

-Rodatges: són sessions d’entrenament de cursa contínua que no acostumen a allargar-se més d’una hora. Aquestes sessions es caracteritzen per no tenir un volum massa elevat i una intensitat suportable, sempre per sota del llindar anaeròbic. Quan són rodatges de molt baixa intensitat i curts, els anomenarem rodatges regeneratius o de recuperació.

-Fartleks: la característica principal d’aquests entrenaments són els canvis de ritme on es combinen ritmes aeròbics que són fàcils de portar, amb ritmes propers al llindar anaeròbic o de vegades per sobre. Acostumen a ser entrenaments entretinguts i no excessivament llargs, encara que poden ser molt exigents.

-Progressius: són sessions d’entrenament en què la seva part principal consisteix en una cursa contínua, on el ritme va augmentant de mica en mica de forma progressiva. Poden ser de volum llarg combinades amb un tiratge llarg o amb un volum menor, on en una mateixa sessió es fan dos o 3 blocs d’increments progressius.

-Costes: els entrenaments de costes es caracteritzen per una sèrie repeticions en pujada per treballar la força específica en cursa, després d’un escalfament sense ser excessivament llarg. En funció de l’objectiu de l’entrenament, el descans entre sèries de pujada pot ser més curt quan són intensitats aeròbiques o més llarg si es treballen intensitats molt elevades.

-Sèries/intervals: són les sessions de qualitat per excel·lència que poden anar des de sèries de 200 m fins a sèries de més de 3 km o combinacions entre elles. Acostumen a ser sessions molt intenses que ens poden deixar de 2 a 3 dies de fatiga. Les i els atletes més avançats poden arribar a fer dues o més sessions a la setmana. Tot i això, atletes més populars no solen realitzar més d’una sessió setmanal.

-Tirades llargues: són entrenaments de llarga durada, sempre de més d’una hora i poden arribar fins a les 2:30h, o en professionals fins hi tot més. Tenen una intensitat variable sent a l’inici de la sessió de baixa intensitat i de vegades per terrenys ondulats. A mesura que ens apropem a la competició, les tirades llargues es poden realitzar com a entrenaments progressius o entrenaments on es treballa el ritme competició. Són sessions perfectes per provar el material i la nutrició que farem servir en competició.

Últimes notícies

Sant Cugat es volca amb la seva Mitja Marató

Dos anys després de l’última celebració de la Mitja Marató de Sant Cugat la localitat ha tornat a viure una gran jornada esportiva. El temps ha acompanyat en un cap de setmana on l’esport per a tota la família, ha estat el gran protagonista. Sant Cugat Running Weekend: la gran festa del running popular La […]

Llegir més

La gran festa de l’esport a Sant Cugat

La Mitja Marató de Sant Cugat inicia el compte enrere d’una edició molt especial. L’Ajuntament i el Club Muntanyenc han plantejat una nova edició de la cursa que serà molt més que una mitja marató. La introducció d’una prova de 10k i una de 5k el mateix diumenge 20 de novembre així com la celebració, […]

Llegir més

Tipus d’entrenament

-Rodatges: són sessions d’entrenament de cursa contínua que no acostumen a allargar-se més d’una hora. Aquestes sessions es caracteritzen per no tenir un volum massa elevat i una intensitat suportable, sempre per sota del llindar anaeròbic. Quan són rodatges de molt baixa intensitat i curts, els anomenarem rodatges regeneratius o de recuperació. -Fartleks: la característica […]

Llegir més

Organitzadors

Suport institucional

Direcció Logística

Title Sponsor

Official Partner

Media Partner

Executive organization

Vehicle oficial

Col·laborador