5 novembre 2023

Compte enrere oficial
:
:
:

27 de setembre de 2022

Tipus d’entrenament

-Rodatges: són sessions d’entrenament de cursa contínua que no acostumen a allargar-se més d’una hora. Aquestes sessions es caracteritzen per no tenir un volum massa elevat i una intensitat suportable, sempre per sota del llindar anaeròbic. Quan són rodatges de molt baixa intensitat i curts, els anomenarem rodatges regeneratius o de recuperació.

-Fartleks: la característica principal d’aquests entrenaments són els canvis de ritme on es combinen ritmes aeròbics que són fàcils de portar, amb ritmes propers al llindar anaeròbic o de vegades per sobre. Acostumen a ser entrenaments entretinguts i no excessivament llargs, encara que poden ser molt exigents.

-Progressius: són sessions d’entrenament en què la seva part principal consisteix en una cursa contínua, on el ritme va augmentant de mica en mica de forma progressiva. Poden ser de volum llarg combinades amb un tiratge llarg o amb un volum menor, on en una mateixa sessió es fan dos o 3 blocs d’increments progressius.

-Costes: els entrenaments de costes es caracteritzen per una sèrie repeticions en pujada per treballar la força específica en cursa, després d’un escalfament sense ser excessivament llarg. En funció de l’objectiu de l’entrenament, el descans entre sèries de pujada pot ser més curt quan són intensitats aeròbiques o més llarg si es treballen intensitats molt elevades.

-Sèries/intervals: són les sessions de qualitat per excel·lència que poden anar des de sèries de 200 m fins a sèries de més de 3 km o combinacions entre elles. Acostumen a ser sessions molt intenses que ens poden deixar de 2 a 3 dies de fatiga. Les i els atletes més avançats poden arribar a fer dues o més sessions a la setmana. Tot i això, atletes més populars no solen realitzar més d’una sessió setmanal.

-Tirades llargues: són entrenaments de llarga durada, sempre de més d’una hora i poden arribar fins a les 2:30h, o en professionals fins hi tot més. Tenen una intensitat variable sent a l’inici de la sessió de baixa intensitat i de vegades per terrenys ondulats. A mesura que ens apropem a la competició, les tirades llargues es poden realitzar com a entrenaments progressius o entrenaments on es treballa el ritme competició. Són sessions perfectes per provar el material i la nutrició que farem servir en competició.

Últimes notícies

La Universae Mitja Marató de Sant Cugat del Vallès 2023 obre inscripcions

• La gran cita de l’esport a Sant Cugat del Vallès celebrarà la seva 37à edició el pròxim diumenge 5 de novembre• Enguany, tornarà a oferir 3 distàncies: 21km, 10km i 5km en un esdeveniment que l’any passat ja va tenir a més de 2.300 corredors i corredores omplint els carrers santcugatencs• A partir d’avui, s’obren les inscripcions a través de la web […]

Llegir més

UNIVERSAE es converteix en el Title Sponsor de la Mitja Sant Cugat

L’Institut Superior de Formació Professional UNIVERSAE i RPM SPORTS han arribat a un acord perquè aquesta empresa educativa es converteixi en un nou partner de l’agència d’esdeveniments esportius. Signada ja la seva primera col·laboració, l’entitat acadèmica es converteix en el Title Sponsor de la Mitja Sant Cugat i del Trial Indoor de Barcelona per a les pròximes dues edicions […]

Llegir més

Title Sponsor

Organitzadors

Suport institucional

Direcció Logística

Title Sponsor

Official Partner

Official Media

Executive organization

Vehicle oficial